Οξέα

Περιγραφή

Θεραπεία με οξέα φρούτων.

Διατίθενται σε 5 βαθμούς και η επιλογή γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος. Πολλές φορές θα έχετε ακούσει για τα οξέα φρούτων και τη χρήση τους στη περιποίηση του δέρματος, είτε σε μορφή κάποιας θεραπείας peeling είτε ακόμα και ως βασικό συστατικό στη καθημερινή κρέμα προσώπου σας.

Τι είναι όμως τα οξέα φρούτων και ποια είναι η ευεργετική τους δράση; Υπάρχουν 2 κατηγορίες, τα ΑΗΑ (α – υδροξυοξέα) και τα ΒHA (β – υδροξυξέα). Τα οξέα αυτά προέρχονται από φρούτα, γάλα, ζαχαροκάλαμο και άλλες φυσικές πηγές. Συγκεκριμένα τα ΑΗΑ επιδρούν κυρίως στην επιφάνεια της επιδερμίδας κάνοντας επιφανειακή απολέπιση. Επίσης μία τέτοια θεραπεία βοηθά στην αντιμετώπιση των λεπτών ρυτίδων έκφρασης και των σημαδιών από την ακμή. Τα ΒΗΑ έχουν την ικανότητα να διεισδύουν στην επιδερμίδα καθαρίζοντάς την σε βάθος. Έχουν πολύ θετικά αποτελέσματα κυρίως σε περιπτώσεις ήπιας ακμής, λόγω της ικανότητας των ΒΗΑ να διαλύουν το σμήγμα που βρίσκεται βαθιά μέσα στους πόρους. Επειδή το πίλινγκ με οξέα φρούτων είναι μια ήπιας μορφής απολέπιση, μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε όλες τις επιδερμίδες.

Η κατάλληλη εποχή για μία τέτοια θεραπεία είναι κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου ή τον Χειμώνα αφού η έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να είναι περιορισμένη μετά από τη θεραπεία και απαιτείται η χρήση αντηλιακού. Ωστόσο, τα οξέα φρούτων λόγω της όξινης φύσης τους θέλουν μεγάλη προσοχή σε περιπτώσεις που το δέρμα είναι ευαίσθητο ή ταλαιπωρείται από βαριάς μορφής ακμή, κάποια δερματίτιδα ή αλλεργία. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη η συμβουλή του γιατρού. Το πίλινγκ με οξέα φρούτων γενικά είναι εντελώς ακίνδυνο. Με εξαίρεση ένα ελαφρύ τσούξιμο κατά την εφαρμογή των οξέων και μια πιθανή ήπια απολέπιση και ερυθρότητα της επιδερμίδας μερικές μέρες μετά (η οποία μειώνεται με τη κατάλληλη ενυδάτωση), μπορείτε μετά από τη θεραπεία να επιστρέψετε άμεσα στην καθημερινότητά σας. Τα οξέα φρούτων έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και απολεπιστική δράση.

Μία τέτοια θεραπεία είναι ιδανική για να ανανεώσει την εμφάνιση της επιδερμίδας του προσώπου και να επαναφέρει την νεανικότητα. Βοηθά στην ανάπλαση και τη λείανση των εξωτερικών στοιβάδων του δέρματος, ενώ παράλληλα απαλύνει ρυτίδες και λεπτές γραμμές έκφρασης.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι: Αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα – Βελτιώνεται το χρώμα του δέρματος αναδεικνύοντας τη φυσική του λάμψη – Αυξάνεται η ελαστίνη και το κολλαγόνο – Μειώνονται οι ρυτίδες του προσώπου και τονώνεται το δέρμα. – Περιορίζονται τα εξανθήματα λόγω της έντονης αντιβακτηριδιακής δράσης

Διάρκεια θεραπείας 60’

Κόστος συνεδρίας 35€